Matolcsy: a jegybankelnök nem kaphat több pénzt

A magyar kormány kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint a közszféra vezetőinek, így a Magyar Nemzeti Bank elnökének havi díjazása a kétmillió forintot ne haladja meg.
NAPI, 2010. október 1. péntek, 10:02
Fotó:

A magyar kormány szándéka továbbra is az, hogy a közszférában a vezetői és tisztségviselői illetmények teljesítményarányosabbak és igazságosabbak legyenek. A többi között ez áll abban a levélben, melyet a nemzetgazdasági miniszter küldött az Európai Unió Pénzügyi és Gazdasági főigazgatójának - számolt be a Kossuth Rádió. Matolcsy György kiemelte, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya a takarékosság, az államháztartási egyensúly és az emberi tisztesség elve miatt tartja ezt fontosnak.

A miniszter egyúttal megerősítette, a kormány a jegybanki függetlenséget eddig is és a jövőben tiszteletben tartja.

Az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága korábban arra szólította fel a magyar kormányt, hogy módosítsa a jegybank elnök fizetéséről rendelkező új törvényt, a kormány egy hónapot kapott a reagálásra, ez a határidő járt most le.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.01 10:45

Jól csinálja a Matolcsy mert a jegybanki beavatkozás réme helyett a problémát egy bérvitára szükítí le , ami aztán végül Simor kapzsiságát fogja láttatni az Európai bankok elött, !!! A 2 milla ugyenis mindenkire vonatkozik, nem a jegybankelnök bérét szabták meg hanem a maximális állami fizetéseket. Kivethettek volna 100% Szja.-t is az állami fizetések 2 milla fölötti részére is pl...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html