BUX
39138

Matolcsy: előbb egymillió munkahely, azután jöhet az euró

Magyarország nem siet csatlakozni az euróövezethez - idézte a Reuters Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert csütörtökön.

MTI-Eco, 2011. január 6. csütörtök, 17:25

Előbb fenntartható alapokra építve csökkenteni akarja a költségvetés hiányát, mérsékelni akarja az adósságot és biztos alapokra akarja helyezni a gazdaságot - jelentette ki az NGM vezetője. Nem sietünk - fogalmazott a miniszter hozzátéve, hogy "gazdasági növekedést, GDP-növekedést szeretnénk generálni. Egymillió munkahelyet szeretnénk létrehozni a magyar gazdaságban. Mindezeknek  - fejtette ki Matolcsy.A miniszter szavai igazi újdonságot nem jelentenek, hiszen december 21-én Orbán Viktor miniszterelnök már úgy fogalmazott, hogy az euró bevezetését csak az évtized végén látja esélyesnek.

Ezt a prioritásváltozást tükrözte az a szintén decemberi kormányhatározat is, amely az euró gyakorlati bevezetésével kapcsolatos felkészülést szolgáló Nemzeti Euró Koordinációs Bizottság (NEB) létszámát alaposan kibővíti, egyszersmind a tevékenységének leírását jócskán csökkenti. További részleteket erről itt olvashat.