Matolcsy György irányt mutatott

A magyar út tükrében a többieké kudarcot vallott az eurózóna rossz válságkezelési felfogása miatt - jelentette ki Matolcsy György MNB-elnök az 55. közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben.
Domokos László, 2017. szeptember 7. csütörtök, 17:20
Fotó: Napi.hu

Az eurózóna hagyományos eszközökre alapozó válságkezelése kudarcot vallott az újszerű megközelítésekre és célzott válaszokra épülő magyar modell tükrében, elsősorban az eurózóna, illetve az unió gazdaságpolitikai és politikai felfogása miatt - fogalmazott az MNB elnöke.

Magyarországon az alapkamat tartós tartására rendezkedtünk be. Minden lépésünket a bankrendszerrel együtt, vele szövetségben hajtottuk végre - jelentette ki Matolcsy György a Portfolio tudósítása szerint.

A sikeres válságkezelés legpontosabb tükre a volt nemzetgazdasági szerint a munkaerőpiac. Ebben a legrosszabbak voltunk a válság elején, az elmúlt években azonban folyamatosan nőtt az aktivitási ráta, így majdnem behoztuk a mediterrán országokat.

Ha Magyarország euróval, és nem forinttal rendelkezett volna a válságkezelés hét évében, nem lett volna lehetséges ez a sikeres válságkezelés. Csakis saját devizával és önálló gazdaságpolitikával lehetett külön úton járni - tette hozzá a jegybank első embere. Véleménye szerint kizárólag forinttal lehetett a költségvetési egyensúlyt helyreállítani és a növekedési fordulatot végrehajtani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.09.08 08:39

Biztos, hogy a diktatura is jobb a gazdaság irányításához, mint a teljes széthuzás, anarchia amibe az mszp - szdsz koalíciónak 2010 előtt egy nyakába lihegő fidesszel és egy adósságból korlátlanul osztogató Medgyessy politikával sikerült az országot belesodorni csak az elbizakodott fidesz ne lopná szét az országot polt irányításával.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

666ORDOG666, 2017.09.07 18:15

Gratulálunk!
A végeredményt szívesen átvállalná Görögország pénzügyi rendszere.
Magyarország sikeresen kilábalt a szakadékból.
A módszert lehet átvenni!
Csak kellő alázattal.
Üdv: az Ördög.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html