Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A Debreceni Egyetem szenátusa január 24-ei ülésén döntött arról, hogy Doctor honoris causa címet adományoz Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének az intézmény érdekében több éve végzett szakmai munkája elismeréseként. Az egyetemi kitüntetések és címek adományozásának rendje értelmében a díszdoktori címet nemzetközi elismertségű tudományos munkássággal és az egyetem érdekében kifejtett tevékenységgel lehet kiérdemelni" - olvasható az egyetem közleményében.

A doktori és habilitációs tanács húsz tagjából mindössze tizenegy szavazott: nyolcan Matolcsy György mellett, hárman ellene - írta a Népszava. Az ünnepélyes avatási ceremóniára tavasszal kerülhet sor. A "doctor honoris causa" címre való felterjesztés az intézmény Gazdaságtudományi Karáról érkezett.

Az egyetem közleménye szerint a Gazdaságtudományi Kar tanácsa egyhangúlag megszavazta a felterjesztést, melyet a doktori és habilitációs tanács is támogatott, az intézmény szenátusa pedig nagy többséggel (56 igen, 2 nem, 0 tartózkodás) szavazott meg.

A Debreceni Egyetem korábban díszdoktori címet adott Mocsai Lajosnak - az egyetemi doktori és habilitációs tanács ellenvéleménye dacára -, utólag "igazolva" a volt kézilabda szövetségi kapitány Testnevelési Egyetem rektorává való kinevezését - jegyezte meg cikkében a Népszava. Majd több tanszék tiltakozása ellenére Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is.