Matolcsy levelet írt a közmunkásokról

Tavaly csaknem 184 ezer embert vontak be a közfoglalkoztatásba, az idei év első felében mintegy 137 ezer ember dolgozott a támogatott foglalkoztatásban - olvasható Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Szűcs Erika szocialista képviselőnek adott válaszában.
MTI-Eco, 2011. augusztus 5. péntek, 16:43
Fotó:

Az Országgyűlés honlapjára pénteken felkerült dokumentum szerint 2010-ben közhasznú munkavégzésben átlagosan 3,8 hónapig, közmunka keretében pedig átlagosan 5,4 hónapig tartott a foglalkoztatás.

Tavaly az észak-alföldi régióban volt a legmagasabb a közfoglalkoztatottak száma: 54 940. Az aktív korúak ellátására kifizetett támogatás összege 2010-ben több mint 57 milliárd forint volt, közfoglalkoztatásra mintegy 107 milliárd forintot fordítottak.

A beszámoló szerint 2011. június 30-áig 136 865 álláskereső került a munkaügyi központok közvetítésével közfoglalkoztatásba, átlagosan 2,1 hónap időtartamban. A legnagyobb létszámban áprilisban, ekkor 32 325 álláskereső került közfoglalkoztatásba.

Az új típusú közfoglalkoztatási formák bevezetésével a támogatás egyik feltétele az lett, hogy az álláskeresők kizárólag a munkaügyi kirendeltségek közvetítésével kerülhetnek támogatott közfoglalkoztatásba. Ennek eredményeként 2011 első felében a 2010. évi létszám mintegy 75 százaléka, azaz 136 865 ember dolgozik támogatott közfoglalkoztatásban, megvalósítva ezzel azt a célt, hogy minél több munkára képes és kész, hátrányos helyzetű álláskeresőt vonjanak be a közfoglalkoztatás keretében - tartalmazza a dokumentum.

2011 első félévében havi átlagban mintegy 46 ezer ember részesült rendszeres szociális segélyben, rendelkezésre állási támogatásban pedig csaknem 185 ezren. Az év első félévében az aktív korúak ellátására kifizetett támogatás összege csaknem 39 milliárd forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.08.05 22:56

@Jhony: Mondom, hogy tökjó dologb a pálinkafőzés.. az anyós vegyész is meg van gyümölcse is márcsak azon agyalok hogy vegyek neki százezerért laborcuccot meg 300 ezerért lepárlót vagy inkább magamnak vegyek 300 ezerért jó kis málnapálinkát.. valszeg az utóbbi lesz, mert más ember máját károsítani az emberiség elleni büncselekmény,, ezenkivül olyan cefetül (cefréül) áll a költségvetés, hogy mégiscsak köll oda egy kis jövedéki bevétel
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jhony, 2011.08.05 22:37

@Jhony: Ezek nem a saját gondolataim bár ikhletett formában én is ilyenekt írok..
14.-hozzászólás
http://www.komment.hu/tartalom/20100610-velemeny-a-
kozeposztalyellenesseg-ideje-lejart.html?cmnt_page=1
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jhony, 2011.08.05 22:35

@megalodon: A pálinkafőzésről (ezt minden épeszű magyar ember csak támogathatja, aki ellenzi az egyszerűen hülye)

Frady Endre 2010. 06. 11. 10:07

A PÁLINKA UTCAI FIÚK

A politika sokszor olyan egyszerű, hogy leírható szimpla matematikai formulákkal is.
Ilyen formula volt például közel kilencven éve a lenini
Szovjethatalom + Villamosítás = Kommunizmus
egyenlet, melynek átrendezése vezetett a
Kommunizmus ? Szovjethatalom = Villamosítás
önveszélyes bölcsességhez is, mely szerint, ha egy közösségi társadalom nyakáról eltávolítjuk a vérszipolyokat, még az általános közjó sem elérhetetlen ábránd?
Erre alább még visszatérünk.
A mostani magyar helyzet hasonlóan egyszerű formulával írható le, nevezetesen:
Orbán gazdasági program = Bajnai gazdasági program + Pálinkafőzés
Amikor Obama a mindenhová elérő hosszú kezével a távolból elégedett füttyentéssel megpaskolta Bajnait, Orbán ráérzett, hogy a Fütyülős Barack-nak a programba történő bevonása mindent és mindenkit sokkal jobb színben tüntethet fel.
És milyen igaza lett!
Tavaly a mostanihoz kísértetiesen hasonló gazdasági program a forradalmi tömegekből ?Monnyonle! Takaroggy!? skandalum-skandálást, míg idén ugyanezen békés polgárokból a ?Viktor! Viktor!? örömódát váltott ki.
A különbség oka egyértelműen a pálinka.
A korábban megosztott magyarság 3/3-os szesztestvériséggé egyesül és ? visszatérve arra, amiről fentebb megígértük, hogy még visszatérünk rá, és mi sohasem hazudunk! ? a mai kor követelményeinek megfelelően valósítja meg a
Szesztestvériség ? Oligarchák = Vilmoskörtelével folyó Kánanán
egyenletet.
Hit által hegyeket lehet megerjeszteni!
A távlatok beláthatatlanok:
Mindenekelőtt mindenkinek kettős állampolgárságlátása lesz.
A szennyes bulvármétely megszüntetése után egyetlen újság kapható majd a piacon, a kormány által is folyamatosan hitelesített hírforrás, a Nemzeti Itallap.
Békében él egymással a kormánypárt és hivatalos ellenzéke, a Lehet Más a Pálinka (LMP).
A 2020-as Budapesti Olimpián a házigazda jogán bevezetjük a Pálinkaszétlötykölő versenyszámot, melyet sportolóink a cefremámorban fetrengő szurkolók ?Üst ki! Üst ki!? kiáltásaitól kísérve fölényesen megnyernek. A dobogó mindhárom fokán magyar versenyző fekszik. Az érmeket Schmitt Pálinka bácsi, a MOB örökös korelnöke adja át.
A Háromtenger Mossa Mossa kiadó újra megjelenteti Molnár Ferenc: A Pálinka utcai fiúk c. regényének örömittas változatát, melyben a Szeszegylet és a Vörösborosok nem egymás ellen harcolnak, hanem közösen védik meg a grundot az imperialista mérnök-lobbi odatervezett autópálya lehajtójától. A mű optimistán zárul, azaz NEMECSEK ERNŐ nem hal meg, csak összehányja a hálószobáját.
A jövő lefőtt!
Merjünk pityókásak lenni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jhony, 2011.08.05 22:33

@Drazsen: Így van ezzel el is találtad ami engem is zavar!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.08.05 20:38

@Drazsen:Azért, ha jobban összeszedem magam az Én szivem csücske meg a házi pálinkafőzés, bár ellentétes az EU jogszabályal nomeg aki nem ért hozzá az metilalkohol dús mérget fog kotyvasztani, aki meg ért hozzá annak dukál a májzsugor meg a májrák, nomeg tönkreveri a rendes manufakturákat is ezenkivül jövedéki büncselekmény ha elcseréled a pálinkádat a pistike pálinkájával szóval aki akar az talál rajta kapaszkodót, de azért mégiscsak szép dolog, hogy aki rendesen beinvesztál egy allihn hütőbe meg egy frankó frakcionált desztilláló kolumnába és más spéci laborcuccokba (erlenmeyer lombikok, vízfürdő, hőmérők ) az azért képes akár fél deci abszolult profi párlatot előállítani (magának nomeg az ingatlanján tartozkodó vendégeknek ) szóval végülis belelől százezret és máris ott a profi felszerelés - persze először a kuktás módszerrel le kell desztillálni a cefrét az elöbb részletezetteket csak a májrák kockázatának csökkentése és az ízvilág javitása végett végett érdemes eszközölni :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html