Matolcsy nem megy el a költségvetési bizottsághoz

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jegybanktörvényben meghatározottak szerint végzi tevékenységét, a jogszabály szerint a jegybank elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának tartozik beszámolási kötelezettséggel - írta honlapján az MNB.
Domokos László, 2018. június 29. péntek, 18:01
Fotó: Napi.hu

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, Varju László (DK) a jegybanktörvény ismerete nélkül, kizárólag politikai haszonszerzés céljából kezdeményezte a költségvetési bizottság összehívását, miközben a jegybanktörvény egyértelműen kimondja, hogy az MNB elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása - fogalmazott a jegybank.

A jegybanktörvény értelmében az MNB elnöke rendszeresen beszámol az Országgyűlés plenáris ülésén, valamint minden esetben eleget tesz a gazdasági bizottság üléseire szóló meghívásnak.

Az elfogadásra váró jövő évi költségvetéssel kapcsolatban a Stabilitási törvény értelmében a Költségvetési Tanács elnöke jogosult beszámolni a költségvetési bizottság előtt - írta a jegybank.

Ez a bejelentés válasz Varju bejelentésére, aki július 4-ére a költségvetési bizottsága elé hívta meg a jegybankelnököt. Az MNB vezetőjétől tájékoztatást várt volna a forint gyengüléséről, annak költségvetési hatásairól és az MNB ezzel kapcsolatos terveiről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.06.29 20:22

Azért ehhez pofa kell. Tönkrebasszák a pénzünket és még a vállukat sem vonják meg, mintha semmi közük nem lenne hozzá. Rohadt kóklerek az utolsó szálig és még tolvajok is, ezzel a kreténnel az élen!
Nagy ívben ..... a stabilitási törvényre kuszaszem, a lotyója elvette azt a kevés eszét is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dalia7, 2018.06.29 18:33

Miért is menne ? Csak blöffölne !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html