Matolcsy váltja Simort az IMF-nél

Az NGM vezetője tölti majd be a Valutaalapnál a Magyarországot képviselő kormányzói posztot.
NAPI, 2010. augusztus 24. kedd, 17:06
Fotó:

A Nemzetközi Valutaalapban (IMF) a Magyarországot képviselő kormányzói posztot a kormányzati struktúra átalakítása miatt - több uniós tagállamban követett gyakorlatnak megfelelően - a jövőben a Nemzetgazdasági Miniszter tölti be - közölte a szaktárca.

A helyettes kormányzói tisztség a továbbiakban a mindenkori jegybankelnököt illeti - eddig e poszthoz járt a kormányzói tisztség is, azaz a jelen állás szerint a Valutaalapnál Matolcsy György váltja Simor Andrást.

A tárca közleménye emlékeztet arra, hogy az IMF-ben a tagállamokat képviselő kormányzói posztot vagy az adott ország pénzügyekért és költségvetésért felelős minisztere tölti be, vagy a jegybank elnöke foglalja el.

A váltás nem jelent nagy meglepetést, hiszen Simor már a hétfői kamatdöntést követő tájékoztatón kijelentette: a kormány szándéka, hogy az IMF-be küldött magyarországi képviselő a továbbiakban ne a jegybank elnöke, hanem a kormány egy tisztviselője legyen. A jegybankelnök jelezte egyben, hogy ezzel egyetért, hiszen a tárgyalások során a költségvetésre fókuszáltak a felek és nem a monetáris politikára vagy a jegybanki ügyekre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2013.02.21 15:26

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.08.24 20:18

Jól le kell itatni a delegációt már az első nap (Rézangyal ágyas málnapálinka mint starter ), meg elnézést kell kérni a kissé fennhordott orrért (dehát még a választások lázában égtünk cimű kezdőmondattal) oszt mindjárt másképpen állnak hozzá, a magyar vendéglátás csodákra képes !!!
Meghát arra a Simorra és a bankadóra is köll valami enyhitő körülmény...netán kompromisszum.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html