Matolcsyék kitartanak a következő két évben - londoni elemzők

A legfrissebb londoni elemezői vélemény szerint valószínűtlen, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a következő két évben emelné alapkamatát a jelenlegi 0,90 százalékról.
K. Kiss Gergely, 2018. január 25. csütörtök, 16:39
Fotó: Napi.hu

A Commerzbank - az egyik legnagyobb európai pénzügyi szolgáltató csoport - londoni befektetési részlegének feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzői csütörtökön ismertetett tanulmányukban a magyar, a cseh és a lengyel jegybank monetáris politikáját vetették össze, különös tekintettel működési környezetükre - írja az MTI.

A ház szerint Magyarországon az utóbbi időszakban gyorsult valamelyest a maginfláció, és a további idei minimálbérnövelés e folyamatnak plusz hajtóerőt ad.

A Commerzbank londoni elemzői szerint azonban ezzel együtt is nehéz elképzelni, hogy az alacsony inflációval jellemzett jelenlegi globális környezetben a magyarországi infláció túllépné az MNB 3 százalékos központi célszintjét.

A cég közgazdászai szerint ráadásul 2019 végéig még abban az esetben is valószínűtlen az MNB-kamatemelés, ha az éves infláció túllépi a tűrési sáv 4 százalékos felső határát.

HOZZÁSZÓLÁSOK