Hétfőn az éjszaka képződő köd és alacsonyszintű felhőzet legtovább az Alföld keleti, északkeleti részein maradhat meg. észak, északnyugat felől több felhő érkezik, de lesznek hosszabb naposabb időszakok is. A délutáni óráktól elszórtan, nagyobb eséllyel a középső és keleti országrészben alakulhat ki eső, de a tartósan ködös tájakon szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon és a középső országrészben, valamint az Északi-középhegység magasabb részein időnként megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között alakul. Az északkeleti határszélen süllyedhet fagypont alá a hőmérséklet - tették hozzá. A legmagasabb hőmérséklet a tartósabban ködös, borús tájakon plusz 6-9, másutt 12-20 fok között valószínű (a legmelegebb délnyugaton lehet).

Kedden a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütés várható. Északkeleten, keleten helyenként kisebb eső kialakulhat. A szél megélénkül, főként északon többfelé meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 4-11, a maximumhőmérséklet általában 14-19 fok között, északkeleten egy-két fokkal ez alatt alakul.

Szerdán reggel délnyugaton ködfoltok lehetnek, legfeljebb északkeleten fordul elő egy-egy zápor. Emellett viszont többnyire napos időre lehet számítani. Az ország középső részén gyakran megélénkül, néhol még megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Napközben 14-19 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a ködfoltok nagyrészt délelőtt feloszlanak, és országszerte többnyire napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű. Északkeleten lesz a hűvösebb.

Péntekre virradóra több helyen megmaradhat a köd, de lesznek napos területek is, legfeljebb a ködben fordulhat elő szitálás. A leghidegebb órákban plusz 1-7 fok lehet. Napközben jellemzően 10-15 várható, de a tartósabban ködös részeken azonban 10 fok alatt maradnak a maximumok.

Szombaton átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és helyenként záporeső is kialakulhat. Emellett megerősödik, időnként viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 9-13 fok között alakul.

Vasárnap megvastagszik a felhőzet, elsősorban északon kisebb eső is lehet, s olykor megélénkülhet a légmozgás is. A leghidegebb órákban 0 és plusz 6 fok között, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.