Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn az ország északi harmadán gomolyfelhők képződnek, amelyekből estefelé és az éjszaka első felében északon, északnyugaton helyenként zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb napsütésre északkeleten számíthatunk.

Többfelé várható zápor, helyenként zivatar is előfordulhat jégesővel, a legkisebb eséllyel északkeleten. Az élénk északi, északkeleti szelet időnként erős, a zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 24 fok között alakul.

Az Uralban havazik

Északkelet- és Északnyugat-Európa fölött ciklonok örvénylenek, kiterjedt frontrendszerük túlnyomóan borult időt okoz. Izlandon és a Baltikum egyes részein esik az eső, a záporeső, az Uralban havazik.

Mediterrán ciklon határozza meg az Appennini-félsziget időjárását, arrafelé a labilis levegőben egy-egy zivatar is előfordul. Nyugat-Európában és Finnországban ugyanakkor magasnyomás uralkodik, amelynek területén erősen felhős és derült területek egyaránt előfordulnak, csapadékról nem érkezik jelentés.

Nyarat idéző az időjárás a Kárpát-medencében, errefelé a napos időnek köszönhetően 22 és 26 fok közötti maximumot mérnek, csakúgy, mint Délkelet-Spanyolországban. Kedd estig a már említett mediterrán ciklon hatására hazánkat egyre nedvesebb és labilisabb levegő éri el, egy-egy zivatar is előfordulhat - idézi a szolgálat prognózisát az MTI.