Az ország északkeleti harmadán többnyire borult, párás, néhol tartósan ködös idő valószínű szitálással, de vasárnap napközben a borult, párás terület kiterjedése csökken.

Éjszaka foltokban - főként délnyugaton, délkeleten is - köd képződik. Szombaton a nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, vasárnap délutántól a szél fokozatosan északnyugatira fordul, estére többfelé megerősödik, a magasabban fekvő helyeken viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -6 fok között alakul, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb, ott néhol 0 fok közelében marad.

Milyen idő lesz Európában?

A hét közepén még Közép-Európa felett elhelyezkedő magasnyomás fokozatosan leépült, szombaton reggelre a Földközi-tenger délnyugati medencéje fölé szorult vissza. Hatására jelenleg Dél-, Délnyugat-Európában túlnyomóan napos, csapadékmentes az idő. A hőmérséklet csúcsértéke kissé az átlag felett alakul, délutánra többnyire 11 és 16, a Pireneusi-félsziget déli felén 17 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Ugyanakkor a kontinens északi és keleti felének időjárása jóval változékonyabb, de az elmúlt napokéhoz képest lényegesen enyhébb. A nyugatról keletre, délkeletre vonuló frontrendszerek mentén erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső. A havazás az Ural térségére szorult vissza, napközben is fagyos területeket csupán az Uralnál és a Skandináv-félsziget északi részén találhatunk. Az ott felhalmozódó hideg levegő a következő napokban dél felé mozdul el, de vasárnap estig a Kárpát-medencében még lényeges hőmérséklet-változás nem lesz.