Magyarországon a napos időt követően éjszaka is nagyrészt derült lesz az ég, csapadék nem várható. Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett ismét sok napsütés ígérkezik. Több felhő az ország déli harmadán valószínű, ott néhol zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Általában mérsékelt lesz az északkeleti szél, inkább délnyugaton lehetnek élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 18 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 32 fok között várható.

Ciklonok és frontjaik okoznak változékony, hűvös időt Észak-Európában. Gyakran megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakul ki csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 24 fok között alakul.

A kontinens középső és délnyugati területeit elkerülik a markáns frontok, anticiklon alakítja az időjárást, így a legtöbb helyen napos, száraz, eseménytelen idő uralkodik. Általában 25 és 33 fok közé melegszik fel a levegő, de Spanyolországban még többfelé mérnek 34, 37 fokot is.

A Földközi-tenger középső medencéje fölött egy magassági hidegörvény hatására erőteljes a gomolyfelhő-képződés, sokfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Az olasz csizma sarkánál több helyről jelentettek 40-50 mm 24 órás csapadékösszeget. A csúcshőmérséklet a csapadékosabb helyeken mindössze 20 fok körül alakul. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, ugyanakkor a tőlünk délre elhelyezkedő hidegörvény hatása is jobban érvényesül, a déli területeken már előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar - írta az OMSZ.