Szombat estétől vasárnap reggelig a csapadék kelet felé helyeződik, a Dunától keletre zivatarok is lehetnek, reggelig a Nyugat-Dunántúl kivételével még kiadós esőre kell készülni. A szél északnyugatira fordul és fokozatosan erősödik, reggelre az Észak-Dunántúlon már viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű - írja előrejelzésében az Országos meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Vasárnap inkább csak keleten várható további jelentős - 5-10 mm - eső, a Dunántúlon a többórás napsütés mellett már csak futó záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szelet a Délnyugat-Dunántúl és az Alföld északkeleti része kivételével viharos lökések kísérhetik, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között, de általában 7 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között várható.

Hétfőn a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amik felhőátvonulásokat produkálnak. Egy-egy helyen kisebb zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél elsősorban az északi megyékben lesz erős, helyenként viharos, majd estére délire, délnyugatira fordul a szél, miközben jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Kedden több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A déli szél megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható. Este a Nyugat-Dunántúlon már kialakulhat néhol zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, egy-egy helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között, a szélvédett tájakon 5 fok alatt, a szelesebb Kisalföldön 10, 12 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő eső zápor. A déli, majd az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is előfordulhat.

Pénteken napközben sok gomolyfelhő várható, de emellett több órára a nap is kisüt. Helyenként futó zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul - írta az OMSZ.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.