Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint  az északnyugati szelet kedd éjfélig a délnyugati és az északkeleti országrész kivételével még több helyen viharos (60-75 km/h) lökések kísérik. Kedden este, éjszaka északkeleten néhol hószállingózás, a Dunántúlon szórványosan eső, délnyugaton helyenként ónos eső, a Bakonyban kisebb havazás lehet.

Szerdára virradó veszít erejéből a szél, majd szerda napközben a legerősebb széllökések ismét több helyen elérhetik 60-70 km/h-t, illetve északkeleten kevéssel 70 km/h feletti széllökések is lehetnek.

Szerdán az ország legnagyobb részén napos idő valószínű, a nyugati határnál lesznek felhős körzetek, ott eleinte ónos eső, majd eső, havas eső fordulhat elő, a Kőszegi-hegységben havazhat. Az északnyugati szél többször viharossá fokozódik, a legerősebb a Dunántúl északi felén és a középső területeken lesz. Szerdán már északkeleten is számíthatunk viharos széllökésekre. Holnap estétől mérséklődik jelentősebben a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 6 fok között várható.

Távolabbi kilátások csütörtökig vasárnapig

Az időszak legelején jobbára napos idő várható, majd péntektől erősödik a ködhajlam, de ekkor még helyenként felszakad az éjszaka képződő köd. A hétvégén ugyanakkor már országszerte borult, párás idő, helyenként zúzmarás köd valószínű - írja előrejelzésében az OMSZ. Jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -5 fok között valószínű, de a szélvédett, derült területeken -5, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 0, +5 fokról +1, -4 fok közé csökken.