Medgyessy már nincs a legbefolyásosabbak között

A tavalyi debütálás után újra megjelent a Haszon Magazin "A száz legbefolyásosabb magyar" című kiadványa, ahova felkerült többek között Baráth Etele és Hiller István, miközben a zsűri szerint Medgyessy Péternek már nem jutott hely.
Kolozsi Pál, 2004. december 23. csütörtök, 10:39
Fotó:

A listára frissen felkerült az uniós pénzek elosztásáért felelős Baráth Etele és a 40 évesen a legnagyobb kormánypárt elnökévé avanzsáló Hiller István is, de új név a palettán például Bor Zsolt lézerfizikus, aki a szemsebészet és a szuperlátás célját szolgáló lézerek fejlesztésén munkálkodik.

Kiesett azonban az egy évvel ezelőtt még az ország meghatározó szemléletformálói között számon tartott Bolgár György - az indoklás szerint a rádiós műsorvezető már csak egy kis tábort tud megszólítani. Szintén lekerült Gergényi Péter, aki - bár remek marketingmunkát végzett - nem tudta elérni a korrupció csökkenését. Hasonló sorsra jutott Medgyessy Péter ex-miniszterelnök is, de ugyanígy járt az elmúlt esztendőkben szinte médiaszemélyiséggé előlépett sztár-vállalkozó, Somody Imre is. Szabics Imre, a Vfb Stuttgart játékosa szintén letaszíttatott az Olümposzról: a focista az ígéretes kezdet után egyre ritkábban játszhat, és a hálót is ritkábban találja el.

A 25 reménység listáján jól megfér egymással a Megasztár tévéműsorban befutott Oláh Ibolya énekesnő és Kóka János gazdasági miniszter, míg a 25 legbefolyásosabb magyar között több, a nagy nyilvánosságot eddig inkább kerülő üzletember neve került a listára. Ilyen a Hír TV új tulajdonosai közül a volt Vegyépszer-vezér Nagy Elek és Töröcskei István bankár.

A legfontosabb külföldiek közt feltűnik az eddig a közszereplést tudatosan kerülő Rákosi L. Tamás, aki többek között az RTL Klub tévécsatorna egyik tulajdonosa, Rudnay János lobbista és Andreas Treichl is, aki az osztrák Erste Bank vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK