Még csak ilyenekkel hajlandó küzdeni a kormány a munkanélküliség ellen

Azok a munkavállalók, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették munkájukat vagy akik mostani állásukból váltani szeretnének, a május elején induló felnőttképzéseken olyan tudásra tehetnek szert, amellyel a válság után az átlagbér másfél-kétszereséért tudnak elhelyezkedni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 csatornán.
K. Kiss Gergely, 2020. április 9. csütörtök, 14:36
Fotó: Pixabay

György László hozzátette, a képzésben az első hónap ingyenes, ezt követően pedig a képzési költségek 95 százalékát vállalja át az állam.
Ezen felül a képzésre jelentkezők megélhetésére is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért számukra nulla százalékos, szabad felhasználású, felnőttképzési diákhitelt biztosítanak - írja az MTI.

Az államtitkár a lehetséges célcsoportok közül példaként a turizmusban dolgozókat említette, hiszen közülük a jelen helyzetben sokan elveszítették munkájukat.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az informatikai képzéseket nyújtó szervezetek jelezték a minisztériumnak, hogy már "békeidőben" is a turizmusból érkezett a képzéseiken résztvevők 35 százaléka.

György László a műsorban felhívta a figyelmet a vali.ifka.hu honlapra is, amely a mostani krízishelyzetben munkaügyi témákban nyújt segítséget a vállalkozásoknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK