Még csípik a szúnyogok? Jó hírt közöltek

Több mint 300 településen folytatódik a héten az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta Hajdu Márton, a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.
Domokos Erika, 2018. augusztus 13. hétfő, 14:12
Fotó: Napi.hu

A szakemberek a tervek szerint mintegy százezer hektáron, a többi között a Tisza-tónál, a Szigetközben, Baja és Mohács környékén avatkoznak be a vérszívók számának csökkentése érdekében. A Balatonnál, Szolnok környékén, a Dráva térségében, Fejér és Vas megyében az elmaradt munkákat pótolják - közölte a szóvivő.

Az előző héten a Dunakanyarban és a főváros környékén a kérészek rajzására tekintettel külön óvintézkedések mellett irtották a szúnyogokat. A munkálatok a késői órákban zajlottak, a part menti részeken pedig csak 23 óra után permeteztek.

A "dunavirágzás" aktuális helyzetét az OKF által felkért entomológusok folyamatosan nyomon követik, az adatokat figyelembe véve tervezik meg a munkákat, így a fővárosban és Pest megyében a következő napokban még várhatóan nem lesznek légi kezelések.

A katasztrofavedelem.hu weboldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Hajdu Márton. (Hőség - erdőtüzektől tart a kormány is - ezt a cikket olvasta?)

A kép forrása: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

HOZZÁSZÓLÁSOK