Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tovább szépülhet Felcsút, ugyanis a Fejér megyei faluban felújíthatják a községházát mintegy 30 millió forintból - derül ki Mészáros László polgármester előterjesztéséből, amit szeptember 27-én tűztek a helyi képviselő-testület napirendjére. Az indoklás szerint a községháza elektromos rendszere elavult, nyílászárói energetikai szempontból korszerűtlenek, vizesblokkja pedig elégtelen kapacitású. A felújítás során napelemes rendszert építenek ki, valamint például kívül-belül kifestik az épületet.

Mészáros László nincs régóta hivatalban, hiszen még augusztus 12-én választották meg Mészáros Lőrinc utódjának. Bár az 1700 lakosú Felcsútnak mintegy 1,5 milliárd forintos a költségvetése, a Belügyminisztérium mégis úgy döntött, hogy 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a falunak. Csak összehasonlításképp: a 7 ezer lakosú kisvárosnak, Encsnek 1,8 milliárd forintos az idei büdzséje, míg a 2300 lakosú Bokod községnek mintegy 450 millió forint.

Három cégtől kértek be előzetes ajánlatot a felújításra, melyek közül Mészáros a legolcsóbbat, a WHT Mix Kft. 31 millió forintos ajánlatát javasolta elfogadásra a helyi képviselőknek. A cég 2015-ig veszteséges volt, 2017-ben viszont már 15 millió forintos profittal zárt, idén pedig sorra nyeri a közbeszerzéseket Felcsút környékén. A WHT újíthatja fel Csabdiban és Alcsútdobozon is az általános iskolát.

Még 2017 novemberében Mészáros Lőrinc arról beszélt egy közmeghallgatáson, hogy azért nem ment el senki az eseményre, mert Felcsúton elfogytak a problémák. Való igaz, sok minden történt: tájházat vásároltak, áthelyezték a víztornyot, játszóteret és sportparkot építettek, rendőrautót vettek, felújították a járdát, fejlesztették a szennyvíztelepet, bővítették a bölcsődét és az óvodát, valamint a falu történetében kiemelkedő pillanatként megnyílt az első fogorvosi rendelő is. A közvilágítást pedig korszerű és energiatakarékos LED-lámpákra cserélték.

A fotó forrása: Kisbenedek Attila/AFP