A korábbi városvezetés 2005-ben 15 éves bérleti szerződést kötött az Uniker-Coop Kft. egy önkormányzati telekről és az azon felépítendő sportcentrumról. A bérlő egy 98 millió forint értékű fejlesztést vállalat, amelyet a 2006 december 31-i határidőig nem valósította meg. Az önkormányzat nem érvényesítette a 9+20 millió forint kötbérfizetést a beruházóval szemben, hanem módosította az építési kötelezettségre vonatkozó passzust és a 98 helyett 277 milliós fejlesztést hagyott jóvá 2007 februári teljesítéssel. Az ingatlan felépült, ma is minőségi, modern sportközpontként működik, közel a 4-es metro Tétényi úti kijáratához.

A szerződésmódosítással az Uniker-Coop 300 millió forint hitelt vett fel, amire az önkormányzat nem kezességet, hanem ennél súlyosabb jogi státust, garanciát vállalt. (A hitelfelvevő nem teljesít, az önkormányzatnak meg kell vennie a teherrel együtt az ingatlant.) A fejtörést az okozza, hogy a kerületi közgyűlés Molnárék ideje alatt mindössze 95 millió forint garanciavállalást engedélyezett, nem pedig 300 milliót, tehát az akkori polgármester 205 millió forint esetleges kifizetésével növelte az önkormányzat pénzügyi kockázatát. Az Uniker Coop 90 napja nem fizeti a hitel törlesztőrészleteit (svájci frank alapú kölcsön), így a bank felmondta a szerződését és érvényesítette a garanciavállalást - mondta Hoffmann Tamás polgármester mai sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzat a szerződés felmondásának idejében feljelentést tett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt és tárgyalást kezdeményezett a bankkal, amelynek az lett a vége, hogy a pénzintézet 120 millió forint önkormányzati szerepvállalással eltekint a garancia érvényesítésétől és kiszáll az ügyletből. Az ingatlan a kerület tulajdonába kerül. Ezzel lényegében Újbuda 25 millió forintot bukik az ügyleten, amit a polgármster szerint a zárszámadásból fedezni lehet. Kérdés azonban, hogy a testületi ülés elfogadja-e a 120 milliós ajánlatot, illetve a kerületi képviselők által jóváhagyott keretekre a bank végül rábólint-e.