Még félmilliárdot kaphatnak a mentők

A korábban ígért 2 milliárd forint mellett további 550 millió forintos "elsősegélyben" bízhat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).
Szigeti Ildikó, 2007. szeptember 12. szerda, 14:07
Fotó:

Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának szerdai ülésén Gál Ilona, a szaktárca államtitkára jelezte: nem adósságkonszolidációs célokra szánják a kiegészítő támogatást, a szervezet menedzsmentjétől azt várják, hogy ebből az összegből sikerül biztonságosan működtetni az OMSZ-t.

Göndöcs Zsigmond, a szolgálat főigazgatója rámutatott: a csaknem 1,5 milliárd forintos adósság nem az elmúlt pár hónapban keletkezett, hanem több év elmaradásainak az összhatása. Az OMSZ első embere szerint a deficithez nagymértékben hozzájárult, hogy a reform részeként - miniszteri elvárások alapján - megkezdték a mentés és a betegszállítás szétválasztását. Noha a profiltisztítás még nem ért véget, máris havonta 100 millió forintos bevételkiesést okoz a szervezetnek.

Úgy tudni, az OMSZ-néll annak ellenére fennmarad a létszám- és bérstop, hogy egyre többen hagyják el a mentőszolgálatot, ahol az éves átlagfizetés alig éri el a 900 ezer forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK