Még idén megállapodna a nevekről az Együtt

Még karácsony előtt megállapodna az Együtt az egyéni választókerületi koordinációról a demokratikus ellenzéki pártokkal - mondta Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke az Országos Politikai Tanács ülését követően.
Domokos László, 2017. december 9. szombat, 16:40
Fotó: Napi.hu

Elmondása szerint a párt tanácsa megerősítette a nyáron bemutatott 106 országgyűlési képviselőjelöltjüket, és felhatalmazták az Együtt elnökségét, hogy minden demokratikus ellenzéki párttal együttműködést kössön az egyéni választókerületi indulásról. Ennek lényege Szigetvári Viktor elmondása szerint, hogy a választókerületekben egy ellenzéki jelölt induljon, az, aki a legesélyesebb a körzet megnyerésére - írta az MTI.

Számításaik szerint ha legalább 55 egyéni választókerületben sikerül megállapodást kötni, akkor leváltható az Orbán-kormány.

Juhász Péter, az Együtt elnöke (képünkön) szerint az Együtt bent lesz a parlamentben, a kérdés csak az, hogy kikkel tudnak olyan koordinációs megállapodást kötni, amellyel a legtöbb egyéni választókerületben nyerni tud az ellenzék. A leghamarabb le kell zárni ezeket a tárgyalásokat.

Emellett önálló listát állítanak, mert mindenki tudja, hogy nem lesz közös lista az ellenzéki pártokkal, és lesz saját miniszterelnök-jelöltjük is. Sok helyen az Együtt adja a legesélyesebb jelöltet, velük elkezdik a kampányt, mert nem várhatnak az egyeztetések lezárultára - mondta az elnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK