Újabb két gazdasági együttműködési vegyes bizottság élére nevezte ki Orbán Viktor kormányfő - Matolcsy György nemzetgazdasági és Martonyi János külügyminiszter előterjesztése alapján - Szijjártó Pétert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárát.

Az államtitkár sajtófőnöke pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jövőben Szijjártó Péter tölti be a magyar-albán és a magyar-bosznia-hercegovinai gazdasági vegyes bizottság magyar tagozatának elnöki tisztségét, ezzel együtt már tíz testület munkáját vezetve.

A politikus célja, hogy megerősítse a regionális együttműködést a nyugat-balkáni országokkal, valamint megszilárdítsa Magyarország vezető befektetői pozícióját a térségben - közölte Varga Éva.

Orbán Viktor júliusban nevezte ki Szijjártó Pétert nyolc gazdasági kormányközi testület - a magyar-török, a magyar-kuvaiti, a magyar-azeri, a magyar-szerb, a magyar-vietnámi, a magyar-szlovák, a magyar-macedón és a magyar-montenegrói vegyes bizottság - magyar tagozatának elnöki posztjára.