Még két napig igényelhető a Diákhitel

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. A szabad felhasználású Diákhitel kamata a diákhitelezés eddigi történetében a legalacsonyabb, 7,75 százalék, a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 kamata változatlanul kedvező 2 százalék.
Tóth Kata, 2013. február 13. szerda, 10:03
Fotó: Napi.hu

Elstartolt a tavaszi félév, a hallgatóknak ismét számba kell venni tanulmányaikhoz kapcsolódó kiadásaikat és a finanszírozáshoz rendelkezésre álló lehetőségeket. Legyen szó képzési költségről vagy egyéb kiadásról, érdemes áttekinteni a Diákhitel nyújtotta konstrukciókat, mellyel a Diákhitel1 esetén havi maximum 50 ezer forinthoz, Diákhitel2 esetén maximum a képzési díj összegéhez juthat hozzá a hallgató.

Immár második féléve igényelhető a kötött felhasználású, kizárólag képzési költségre fordítható Diákhitel2, melynek az ügyfelek által fizetendő kamatlába, az állami kamattámogatásnak köszönhetően 2 százalék. A Diákhitel1 kamata is rekord alacsony szintre, 7,75 százalékra csökkent 2013. január 1-től, melyhez az önköltséges hallgatók mellett az állami ösztöndíjas képzési formában tanulók is hozzáférhetnek. A korábban Diákhitel szerződést kötött ügyfelek számára automatikus a folyósítás a jogosultsági feltételek fennállása esetén a beiratkozást követően, azon új igénylőknek viszont, akik már márciusban pénzhez szeretnének jutni, február 15-ig kell leadniuk hiteligénylési kérelmüket. A szükséges nyomtatványt a Diákhitel honlapjának internetes hitelügyintézési felületén, a www.diakhiteldirekt.hu oldalon lehet kitölteni, amelyet kinyomtatva és aláírva a Diákhitel Központtal partner pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban és felsőoktatási intézményekben kell leadni.

HOZZÁSZÓLÁSOK