Még mindig keresik a Kósa-ügy áldozatait

Ismét felhívást tett közzé a rendőrség Sz. Gáborné csengeri lakos ügyében.
Szász Péter, 2018. április 6. péntek, 15:34
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akiktől Sz. Gáborné csengeri lakos németországi örökséghez való hozzájutás segítése címén az elmúlt évek során kölcsönt kért és kapott, illetve a kölcsön visszafizetését az örökséghez jutásra hivatkozással ígérte - olvasható a Police.hu-n.

A rendőrség először március 23-án tett közzé felhívást, amelyben az asszony áldozatainak jelentkezését várta.

Az ügyet március 13-án robbantotta a Magyar Nemzet. A lap szerint négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró feletti rendelkezhetett volna Kósa Lajos fideszes képviselő. Erről dokumentumot is bemutattak, e szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a "megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon", és azokat a "megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze".

A Magyar Nemzet később azt közölte, hogy a pénzből Kósa Lajos édesanyjának is juthatott volna 800 millió forint. Később kiderült, hogy a pénz eredetileg Kósa Lajos feleségének utalták volna.

A Magyar Nemzet pénteken újabb részleteket árul el, eszerint Kósa Lajos kézírása látható azon a papíron, amelyen édesanyja bankszámlaszámát, annak nemzetközi utalásra is alkalmas kódjait megadja a személyes adatok és elérhetőségek mellett.

A jelek szerint Kósa nem önzetlenül segített a csengeri örökösnőnek, hanem azzal a céllal, hogy Szabó Gáborné megfelelő helyre utalja az ígért 800 millió forintot - véli a Magyar Nemzet.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ekeke, 2018.04.06 16:01

Cím:
"Még mindig keresik a Kósa-ügy áldozatait"

alatta a tartalom:
"Ismét felhívást tett közzé a rendőrség Sz. Gáborné csengeri lakos ügyében."

Szerző:Szász Péter

Gratulálok :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html