Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, a kormány még nem döntött, új kórház épül-e, és ha igen, milyen lesz az új intézmény. Azt mondta: opció lehet egy új intézmény is Budán. Vannak előterjesztések, az egészségügyért felelős államtitkárság kidolgozott egy koncepciót, amely három regionális központba szervezné az egészségügyi ellátást Budapesten.

Varga Mihály kiemelte, hogy alapvető fontosságúnak tartja a meglévő kórházak megújítását a budai oldalon is, álláspontja szerint ezért forrásokat kell szánni a Szent Margit és a Szent János kórház felújítására, és különösen utóbbi esetében látja úgy, hogy "régóta elmaradt felújítások hiányoznak".

A miniszter szerint "akár így, akár úgy, lesz szuperkórház", mindenképpen jó, ha abban lesz része a János kórháznak, ha nem lesz része, akkor külön keretből kell megoldani a felújítását. Minél előbb kezdik el a felújítást, annál jobb. A meglévő kórházak felújításával kapcsolatos álláspontjuk egybevág az egészségügyi államtitkárság gondolkodásával.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt: meglátása szerint Budapesten elengedhetetlenül szükség van egy szuperkórházra, a többi intézményt pedig fejleszteni kell.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy szerdai szakmai fórumon az új budapesti kórházról azt mondta, a fővárosi intézmények vezetőivel áttekintették, hogy a következő 5-10 évben mire lesz szükségük az agglomerációban élőknek. Presztízsberuházás  helyett a lakossági igényeket szeretnék kielégíteni, és "erre legalább kétféle verzió van", ezek kerülnek a kormány elé, és "bármelyik valósul meg, szuperkórház lesz".