Még szigorúbb Stop Soros törvényt akar a kormány, és alkotmányt módosít

Változatlan célok mellett, a változó körülményekre tekintettel szigorítana a kormány a Stop Soros törvényjavaslaton, amelyhez az alkotmányos alapokat is meg kell teremteni - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterjelöltje kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságában az MTI híre szerint. A nemzeti konzultációk sorának sincs vége.
Domokos Erika, 2018. május 14. hétfő, 17:18
Fotó: MTI Fotó

A jogszabálynak minden olyan tevékenységet meg kell akadályoznia, amelynek célja, hogy Magyarország területére a magyar törvények megkerülésével, a nemzeti szuverenitás megsértésével, illegálisan hozzanak be bevándorlókat - közölte Rogán Antal, aki szerint jelenleg külföldről támogatott szervezetek nyújtanak ehhez segítséget.

Az alaptörvény módosításában is többre törekednek, mint 2016-ban, az ellenzék által nem támogatott előterjesztésben, az új feladatokhoz ugyanis a kormánynak széleskörű felhatalmazásra van szüksége. Beszámolt arról is, hogy a kormány az igazságügyi tárca előterjesztéseit várhatóan május 23-án, az alakuló ülésén vitatja meg, így azok június elején kerülhetnek a parlament elé.

Szerinte nemzetközi fronton is folytatódik majd a vita a bevándorlás kérdésében, hiszen az uniós polgárok jövőre, az európai parlamenti választáson mondhatnak először véleményt a kérdésben, a brüsszeli döntéshozók pedig még az előtt megpróbálják jogszabályokban visszavonhatatlanná tenni javaslataikat - véli Rogán, aki szerint ezt nem fogják hagyni, és ebben az ügyben a magyar kormánynak és az Országgyűlésnek is lesz munkája.

Lesz nemzeti konzultáció a bevándorlásról és demográfiai fordulatról

A jelölt Európában egyedülálló, példaértékű intézménynek nevezte a nemzeti konzultációt, amelynek segítségével eddig is kialakították a kormányzás alapköveit jelentő egyetértési pontokat, a segély helyett munka alapelvét, a család- és gyermekvállalás elsődleges kérdéssé tételét, az illegális bevándorlás megállítását. Utóbbiról elmondta, ha szükséges, a témában tartanak még konzultációt.

A demográfiai fordulatról is tervez nemzeti konzultációt a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Digitális ország lesz Magyarország

Rogán célnak nevezte, hogy 2025-ig az ország a digitális kultúra tekintetében az Európai Unió első öt országa között legyen. Államilag garantált bizalmi szolgáltatásokra van szükség, vagyis az államnak kezdeményezőként kell fellépni, hogy elinduljanak az üzleti fejlesztések. Rogán tárcájának új feladatai között említette az elektronikus közigazgatás átalakításának felügyeletét, felhasználóbaráttá tételét. Ehhez már megvan az infrastruktúra, amelyet Pintér Sándor állhatatos munkával megteremtett - mondta Rogán.

Rogán Antal nagy önállóságot ígért a korábbi gazdasági minisztériumtól a tárcájához került Nemzeti Turisztikai Ügynökségnek, és azt mondta, az ügynökséget profi csapatnak tartja és számít annak vezetőjére, Guller Zoltánra.

A kormányzati döntéseket négy szakmai kabinet készíti majd elő - ismertette Rogán. A stratégiai kabinetet Gulyás Gergely miniszterként vezeti majd, míg a többit miniszterelnök-helyettes: a gazdasági kabinetet Varga Mihály, a nemzetstratégiai kabinetet Semjén Zsolt, míg az állandó kabinetként új, nemzetbiztonsági kabinetet Pintér Sándor.

A jelölt, akit a bizottság hét tagja támogatott, míg öt ellenzéki ellene szavazott, közölte azt is: tárcája továbbra is a legalacsonyabb költségvetésű lesz, államtitkárai száma pedig négyről háromra csökken. Továbbra is Dömötör Csaba lesz a helyettese, közigazgatási államtitkára pedig Vidoven Árpád.

A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.05.14 18:00

Szigorúbb EU-s fellépést az EU-s pénzek lenyúlása miatt.
Uniós ügyészséget, és vizsgálatot az orbán-kormány ténykedése miatt.
Az EU-s konzultációban kértem, hogy állítsák meg orbán viktort!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html