Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egri vár rekonstrukcióját - legfeljebb 4,5 milliárd forint központi költségvetési forrásból - Eger önkormányzata és a Miniszterelnökség hatja végre. Az idei keret 250 millió forint uniós forrás, míg a központi költségvetésből jövőre 3,9 milliárd forintot, 2018-ban pedig 348 milliót kap a város.

A program magában foglalja - a Nemzeti Várprogram keretében európai uniós forrásból - az egri vár és erődrendszer turisztikai célú fejlesztését, továbbá az állagmegóvó felújítást. Ez utóbbiba tartozik a vár középkori főtere és a Provizori-palota rekonstrukciója, a középkori székesegyház részleges rekonstrukciója és környezetének megújítása, valamint a  vár északi bástya-rendszerének, továbbá a  Gótikus-palota és környezetének helyreállítása, rekonstrukciója. Helyreállítják az  egykori városfal jelenleg is álló, de leromlott állapotban lévő szakaszát (a Bródy Sándor és a Városfal utca sarkáról van szó).

A másik határozatában a kormány a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház új belgyógyászati tömbjének kialakításához adott 7 milliárd forintot. Ennek forrása az idei költségvetés Miniszterelnökség fejezete.