Még több ppp-t venne át a magyar állam

Huszonhatot mindenképpen kivált a kormány a fennálló mintegy ötven ppp-konstrukcióból - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az M1-en.
MTI, 2016. december 20. kedd, 10:35
Fotó: Napi.hu

A politikus hétfőn tizenkét, 29 milliárd forint összértékű ppp-konstrukció kiváltásáról írt alá szerződést az érintett felsőoktatási intézmények kancellárjaival.

A közszféra és a magánszektor együttműködésében készült beruházások 2002 és 2010 között jöttek létre, "az akkori oktatásirányítás úgy gondolta, hogy az egyetemek infrastrukturális gondjait hitelből kell megoldani". Ám egyrészt az egyetemek rosszul mérték fel a jövőbeli kapacitásigényeiket, és túltervezték azokat, másrészt a magáncéges partner az egyetem kényszerhelyzete és a kormány támogatásának ismeretében túlárazta a szerződéseket.

A fennálló ötvenegynéhány ppp-projektből hétfőn az első tizenkettőt váltották ki. A programnak lesz folytatása: huszonhatot mindenképpen kivált a kormány, de ha a többire is jó megállapodást tudnak kötni, akkor továbbiakat is kiváltanának. A magyar gazdaság eredményei ezt lehetővé teszik - mondta Palkovics.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vlaki, 2016.12.20 11:00

" az egyetemek rosszul mérték fel a jövőbeli kapacitásigényeiket, és túltervezték azokat, másrészt a magáncéges partner az egyetem kényszerhelyzete és a kormány támogatásának ismeretében túlárazta a szerződéseket."

Brávó! A hiénák étvágyát semmi sem tudja kielégíteni!

El sem merem gondolni, hogy amikor a hiénák tárgyaltak a koncról (szerződésekről) akkor milyen kölcsönösen előnyös megállapodásra sikerült jutniuk.

Kurcsány négykezest játszott az ő kis gordon-kájával, a balos libantyúkok meg tapsoltak hozzá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html