Megakadályozná a kormány a Bubi teleltetését

A Mol Bubi megújítása szükségszerű, de jelen pillanatban a járvány elleni sikeres védekezés a legfontosabb érv a közbringarendszer időszerűtlen leállítása ellen.
Rácz Gergő, 2020. november 6. péntek, 17:30
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteki Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai tájékoztatása szerint november végétől szünetel a Mol Bubi a közbringarendszer megújításának előkészítő munkái miatt.

Kiemelte: a kormány felkészítette az egészségügyet és számos intézkedést hozott a járvány lassítása érdekében, mint például a parkolás ingyenessé tétele és a járatsűrítés elrendelése.

Szentkirályi szerint 2020 tavaszára a MOL Bubinak Budapesten már százezer regisztrált használója volt, ami jól mutatja a program népszerűségét. Arról nem is beszélve, hogy a közbringarendszer is hozzájárul a közösségi közlekedés csúcsidei zsúfoltságának enyhítéséhez és a biztonságos napi közlekedéshez - jegyezte meg a kormányszóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cito, 2020.11.06 21:26

Igaza van. Így télvíz idején tele a város kerékpárosokkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html