Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt novemberben, az épületek építésének volumene 17,8, az egyéb építményeké 40,2 százalékkal. A teljes volumen 27,3 százalékos növekedést mutat. Az épületeknél ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

2018. január-novemberben az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 22,9 százalékkal emelkedett.

 

  • Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 26,5, az egyéb építmények építésében 54,5, a speciális szaképítésben 12,8 százalékkal nőtt.
  • A megkötött új szerződések volumene 30,4 százalékkal bővült, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 14,0, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 45,6 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Novemberben ipari épületekre, illetve út- és vasútépítésekre kötöttek nagy értékű szerződéseket.
  • Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 37,9 százalékkal meghaladta az egy évvel azelőttit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4,0 százalékkal kisebb, az egyéb építményeké 51,6 százalékkal nagyobb volt, mint 2017 novemberében.
A szerdán közölt jelentés alapján 2,7 százalék volt az éves átlag 2018-ban.