Januárban az ipar belföldi értékesítési árai az előző havinál 0,6, ezen belül a feldolgozóipari ágazatokban az árszínvonal 0,7 százalékkal magasabb volt. A vegyi anyag, termék gyártásában áremelkedést (2,7 százalék) tapasztalt a KSH az alapanyagár-növekedés és az európai piacon bekövetkezett év eleji áremelkedések miatt.

További árnövekedés figyelhető meg az egyéb feldolgozóipar és javítás területén (1,5 százalék), valamint az élelmiszeriparban (1,1 százalék). Csökkentek az árak a járműgyártásban (0,7 százalék), a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában (0,5 százalék). Az ipar belföldi értékesítésében jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai januárban 0,2 százalékkal lettek magasabbak a decemberinél.

Egy évvel korábbi összehasonlításban a feldolgozóipari ágazatok belföldi értékesítését 9,3 százalékos áremelkedés jellemezte. Ezen belül a legnagyobb mértékben a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (25,6 százalék), a vegyi anyag, termék gyártásában (17,0 százalék), valamint a kohászat, fémfeldolgozásban (13,5 százalék) nőttek az árak.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül 2011. januárban az előző hónaphoz képest az energiatermelő ágazatokban 0,4, a továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 1,2 százalékos növekedés mutatkozott. A beruházási javakat gyártó ágazatok árai 0,1, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatoké 0,5 százalékkal magasabbak voltak. 2010 azonos hónapjához mérten az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 12, a beruházási javakat előállító ágazatokban 2,1 százalékal nőttek az árak. A fogyasztási cikkeket gyártó ágazatok esetében 3,2 százalékal magasabb árakat mért a statisztikai hivatal.

Az ipar forintban mért exportértékesítési árai az előző hónaphoz képest 2011. januárban 0,4 százalékal alacsonyabbak lettek, 2010. januárhoz viszonyítva pedig 5,2 százalékal emelkedtek.