BUX
37954

Megbukhat a vasárnapi zárva tartás?

Lázár János a vasárnapi zárva tartás bukásáról beszélt.

Napi.hu, 2015. március 23. hétfő, 08:29

Ha lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, a Fidesz azt el fogja veszíteni, így visszaáll a korábbi állapot és a most bezárt üzletek újra nyitva lesznek - mondta a Népszava szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Szeretem Magyarországot Klub zártkörű rendezvényén.

A Gerendai Károly ötletére még 2005-ben alakult klub rendszeresen hív meg politikusokat, közéleti személyiségeket, honlapjuk szerint legutóbb Navracsics Tibor uniós biztos, előtte pedig Lovász László MTA-elnök volt a vendégük. A klub alapszabálya szerint nem beszélnek az egyes rendezvényeken elhangzott előadásokról.

A lap szerint a jelek szerint a Fidesz számol azzal, hogy a március 15-étől hatályos vasárnapi zárva tartás nem lesz túl népszerű a magyar lakosság körében. Erre utalt a múlt héten Kovács Zoltán is; amerikai sajtóhírek szerint a kormányszóvivő úgy érvelt, hogy a hazai szabályozás hasonló ahhoz, mint ami a legtöbb európai országban érvényben van, és csupán átmeneti jelenség lesz, ha a rendelkezés kedvezőtlenül hat ki a fogyasztásra, ami igen fontos a növekedés szempontjából.