Megbukott a pizzázó - lecsapott a NAV

Csaknem 300 millió forint áfát csalt el egy Komárom-Esztergom megyei vállalkozó, aki pizzériát nyitott az így megszerzett vagyonból - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). Az ügyön 70(!) adónyomozó dolgozott.
, 2016. november 18. péntek, 08:56
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a férfi két cége képviseletében az unióból, elsősorban Szlovákiából szerzett be műszaki cikkeket és háztartási gépeket, amelyeket Magyarországon értékesített kiskereskedőknek. Áfa-bevallásaiban belföldi beszerzést vallott, mintha az árukat Magyarországon vette volna, és árbevételének jelentős részét is eltitkolta, így összesen 299 millió forint áfát csalt el.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi és felesége az így megszerzett vagyonból egy új pizzéria építését és nyitását finanszírozta. Emiatt költségvetési csalás mellett, 34 millió forint összegre elkövetett pénzmosás miatt is felelniük kell.

A tájékoztatás szerint az ügyön több mint hetven pénzügyi nyomozó, adórevizor, és informatikus dolgozott egyszerre három megyében és a fővárosban, összesen harminckét helyszínen a bűnszövetségben működő cégek ügyvezetőinél, irodáiban és a könyvelőknél tartott házkutatások és lefoglalások során.

Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán folyik nyomozás bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás miatt - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.11.19 08:03

@_Jhony: Lehet adni 70 kitüntetést és pénzjutalmat - mégis csak 1 család :)
butcheréknál ezek a kapucsengőt sem merik megnyomni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

_Jhony, 2016.11.18 22:48

Nem semmi! 70 ember egy cégre! A nav -nak ha ilyen erőforrásai vannak, körülnézhetnének egy kicsit Mészáros Lőrincnél is! Hátha Neki is van 300 millió amit elcsalt. ( nem olyan amiről elfelejtkezett, mert volt olyan hogy azt mondta elfelejtette hogy az is az ő cége)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html