Megbüntetett autósok, figyelem! Megszólalt Lázár

Tarlós István főpolgármesternek igaza volt: a térfigyelő kamerák felvételei alapján nem büntethet a közterület-felügyelet, csak a rendőrség. Így a megbírságolt autósoknak nem kell fizetniük - mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
Szabó Dániel, 2017. március 30. csütörtök, 15:52
Fotó: Napi.hu

A Belügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy csak a rendőrség büntethet kamerák felvételei alapján, a közterület-felügyelet nem. Ugyanis a kamerák felvétele alapján nem ítélhetők meg a jármű vezetőjének motivációi és a körülmények objektíven - magyarázta meg a tárcavezető, miért nem kell befizetniük az autósoknak bizonyos bírságokat.

Ezek ellen Tarlós István főpolgármester még múlt pénteken kelt ki, mondván igazságtalannak tartja, hogy egy közlekedési táblára ráirányítanak egy kamerát és a megszokásból arra haladókat büntetik 50 ezer forintra a közterület-felügyeletek. A kerületek támadták a főpolgármestert, mert komoly bevételi forrásról volt szó. Viszont szerdán a rendőrség is hasonló tájékoztatást közölt, mint Lázár János.

A miniszter az ügy kapcsán elmondta: bonyolult jogi kérdésről van szó, melyet hét különböző jogszabály is befolyásol. Ezért azt ígérte, hogy ezeket felülvizsgálják, megpróbálják egyszerűsíteni a törvényi rendelkezéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK