Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleményben reagált Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnökének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint megértik azokat a kollégákat, akik megegyezés híján felállnak, köztük Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fiát is, aki 2012-ben "az egészségügy reménytelen helyzete miatt ugyanerre a lépésre készül". Ha ilyen prominens szereplők is az ellátórendszer elhagyására készülnek, akkor a többi kollégától miként várják el, hogy ne tegyék ugyanezt - tette fel a kérdést Papp Magor.

A Nefmi azt írta: Réthelyi Miklós megdöbbenéssel értesült arról, hogy fiát, Papp Magor "saját politikai céljainak elérésére, az egészségügy helyzete körüli öncélú hangulatkeltésre használja fel".

A miniszter az "alaptalan és rosszindulatú állításokat" visszautasítja - hangsúlyozta a Nefmi, hozzátéve: "a tények tisztelete alapvető elvárás az orvosi hivatás gyakorlóitól, s remélhetőleg ettől az érdekvédők sem függetlenítik magukat".

Papp Magor pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az "Élhető magyar egészségügyért" mozgalmukban gyűjtött felmondólevelek december elején már a 2500-at is meghaladták. Ez azt jelenti, hogy ha a következő két hétben nem történnek érdemi intézkedések az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, és elsősorban anyagi helyzetük rendezése érdekében, akkor ezek a felmondólevelek aktiválódni fognak.