Megdöbbentő adatokat közölt a katasztrófavédelem a kéményekről

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a korábbi szolgáltatóktól kapott adatok szerint úgy számolt, hogy idén valamivel több, mint 1,8 millió kéményt kell ellenőrizniük. Ezzel szemben már a kétmilliót is meghaladta azoknak a kéményeknek a száma, amelyeket a kéményseprők eddig megvizsgáltak és kitisztítottak - írja a hvg.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. december 6. szerda, 08:43
Fotó: Napi.hu

A katasztrófavédelem kéményseprői a hozzájuk tartozó települések többségében már december elejére befejezték a sormunka szerinti kéményellenőrzéseket. Tíz megyében már csak jövőre találkozhatnak az állampolgárok ütemterv szerint dolgozó szakemberrel - olvasható a portálon.

Van azonban körülbelül négyszáz olyan település az országban, ahol a kéményellenőrzések még folyamatban vannak, vagy a napokban kezdődnek meg. Ezt azzal indokolták: a szervezet munkavállalói sokkal több kéményt ellenőriztek, mint amennyinek a létezéséről tudni lehetett. Százezres nagyságrendben vannak olyan füstelvezetők, amelyek eddig semmilyen nyilvántartásban nem szerepeltek, azokat feltehetően még soha senki nem vizsgálta meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2017.12.06 09:51

@gulyasgyula:
"Ebből látszik hogy a nagy felháborodásuk nem az elhanyagolt kémények miatt volt hanem == PÉNZ == miatt ..Az emberek sorsa eddig se számított .."
Ne a kocsmában szerezd az információkat, fröccsre telt de biztonságra nem?
A megoldás ugye az hogy megszüntetjük az kötelező ellenőrzést. Úgy is sok a magyar, fogyjanak!

Nem megszüntetni kell az ellenőrzést hanem megkövetelni ökörkörös fidesznyikek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gulyasgyula, 2017.12.06 08:54

Mi ebben a megdöbbentő ?? Hogy az olyan szegény településeken ahol sokan nem tudtak fizetni a kéményseprők oda se mentek eddig ..Ebből látszik hogy a nagy felháborodásuk nem az elhanyagolt kémények miatt volt hanem == PÉNZ == miatt ..Az emberek sorsa eddig se számított ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html