Megegyezik az IMF és a kormány előrejelzése

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormány előrejelzése gyakorlatilag megegyezik - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden az állami hírtévében, hogy az IMF erre az évre 3, jövőre pedig 2,5 százalékos gazdasági bővülést prognosztizál Magyarországon.
MTI, 2015. október 6. kedd, 18:26
Fotó: Napi.hu

Az államtitkár kiemelte, hogy a magyarországi adatokat felfelé korrigálta az IMF, a világ egészében ugyanakkor a korábbinál kissé pesszimistábban látja a jövőt. A kedvező magyar adatok okai között Banai Péter Benő megemlítette a strukturális átalakításokat, a munkaerő-piaci lépéseket, valamint az államháztartási konszolidációs lépéseket.

Nemzetközi összehasonlításban is pozitív a hazai eredmény, az IMF az idei év kapcsán a régióból Lengyelországot és Magyarországot emelte ki - közölte.

Az európai uniós átlaghoz képest nagyobb növekedéssel számol a kormány - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette ugyanakkor, a távoli jövőt tekintve negatívabb tényező, hogy a külső környezet kevésbé jól alakulhat.
A magyar gazdaság tartós, érdemi növekedésének az is előfeltétele, hogy a világgazdaság, illetve az Európai Unió egészében a mostaninál nagyobb növekedés legyen - jelentette ki.

A magyar gazdaság nyitott, a külső megrendelésektől, az export volumenétől is függ, hogyan tud bővülni. A kormányzatnak mindent meg kell tennie a minél nagyobb növekedés elérése érdekében, de a hosszú távú, tartósan magas növekedéshez az is szükséges, hogy Európa szintén megtalálja a megoldásokat a jelenlegi problémákra - fogalmazott Banai Péter Benő.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a tárca fontosnak tartja, hogy a magyar nemzetgazdaság idei és jövő évi fejlődésének várható eredményei tekintetében az IMF előrejelzése alapvetően igazodik a kormány várakozásaihoz, és alátámasztja a kormányzati prognózisokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.10.06 19:51

Nehogy véletlenül más nyaelven is olvassál gazdasági és politikai híreket, mert még valami bajod lesz.

Nyugalmat és biztonságot az MTI ad neked!

A Kormány a helyén van és mindent megold.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.10.06 19:49

Te érted?

Mi köze a hárombetűsnek az országunkhoz?

Te érted: a hárombetűs most elfogadható partner, mert ugyanazt mondja (? ), mint a kormány.

Te érted - a hárombetűs most megerősítést ad és a hárombetűs fontossága a nemzetközi piacokon kiemelhető.

Te érted?

A világgazdaság lassul, Magyarország, a Vezérhajó viszont szágukd.

Érted, ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html