A közel megduplázott költségvetésről a Magyar Közlönyben jelent meg a határozat.

Az egészségügy átalakítását célzó program az "Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése" címet viseli. A projekt célja a minőségében megújult komplex egészségügyi alapellátási és népegészségügyi rendszer létrehozása. Cél még a népegészségügyi szolgáltatásokhoz, ismeretekhez való hozzáférés javítása, illetve a megelőzés és egészségfejlesztés, a kialakított közösségi egészségszervezési és a helyi egészségfejlesztési funkciók meglévő kapacitásainak kibővítése is.

A projektet alkotó konzorcium vezetője a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a tagjai pedig a következők: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Semmelweis Egyetem, és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő.

Az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP) finanszírozandó összeg eredetileg 9 milliárd 419 millió forint, ez emelkedett 17 milliárd 376 millióra. A Versenyképes KözépMagyarország Operatív Program (VEKOP) keretében finanszírozandó összeg 3 milliárd 429 millió volt, és maradt is. Az önerő 607 millió forintról 4 milliárd 18 millió forintra növekedett.
Így a projekt megemelt összköltsége 24 milliárd 823 millió forint lett, amely 11 milliárd 366 millióval több az eredetinél.