Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók aránya - mondta el az Országos Epidemiológia Központ főorvosa.

Ez december 5-11. között 8300 fő, ami csak 250-el több, mint a múlt héten regisztráltaké. A betegek ötöde volt gyermek, negyven százaléka fiatal felnőtt, 35-59 éves volt a 27 százalékuk, hatvan éven felüli pedig 12 százalékuk volt - mondta Molnár Zsuzsanna.

A múlt héten megjelent az influenzavírusa Magyarországon. Az orvosok által beküldött tizenegy mintából három esetben influenza A vírust mutattak ki. Egy esetben a pontos meghatározása is sikerült: H3-as vírusnak bizonyult. Ez van jelen Európában is. A kimutatott vírusok 90 százaléka ebbe a csoportba tartozik, csak 10 százalék B vírus.

Úgy tűnik, mintha kicsit korábban érkezett volna meg az influenzavírus, de Európában is megerősödött az aktivitása.

Az Országos Epidemiológia Központ főorvosa szerint a következő héten még emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma, de aztán ahogy elcsendesedik a világ: elmegyünk ünnepelni, kezdődik a szünet és a szabadság, csökken a megbetegedések száma. Januárban várhatóan újra támad az influenza.