Csütörtök késő délután túlnyomóan napos idő várható. Az északi, északnyugati szél megélénkül, főként a keleti megyékben helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet délután 22 és 27, késő este 14 és 20 fok között alakul - írja a Met.hu.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, egy-két fátyolfelhő megjelenhet az égen, de csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a keleti megyékben helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Száraz, túlnyomóan napos időre számíthatunk, a hőmérséklet továbbra is több fokkal meghaladja a sokévi átlagot, érdemes folyadékot vinni magával mindenkinek. Az Országos Meteorológia Szolgálat azt javasolja, hogy aki teheti töltsön minél több időt a szabadban.

Egyelőre fürdésre még nem alkalmasak a természetes vizek: a Balaton 14,5 fokos hőmérsékletű lesz. A vitorlásoknak viszont jó hír, hogy alapvetően gyenge, vagy mérsékelt (5-20 kilométer/órás) változó irányú szél várható, mely délután a Velencei-tónál és helyenként a Balatonnál északnyugati irányból kissé megélénkülhet (25-30 kilométer/órás szél lehet). Késő délutánig, kora estig inkább a nyugati és középső medencékben várható ez az élénkülés. Estére mindenhol északnyugatira fordul a légmozgás. Túlnyomóan derült, napos, száraz időre van kilátás - néha kevés fátyolfelhő megjelenhet. Az esti órákra 17 fokig süllyed a hőmérséklet.

A fotó forrása: Napi.hu.