Az AH főigazgatóját a belügyminiszter előterjesztésére a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. A főigazgató alkalmasságáról az előterjesztés előtt a nemzetbiztonsági bizottság foglal állást. Pintér Sándor belügyminiszter múlt kedden kezdeményezte Kiss Zoltán ezredesnek az AH főigazgatóvá való előterjesztését megelőző nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását.
Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke az ülés kezdetén elmondta: Kiss Zoltánt a testület ismeri. Az ezredes évek óta rendszeresen részt vesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésein.

A belügyminiszter nevében Tasnádi László ajánlotta Kiss Zoltánt a testületnek. A rendészeti államtitkár elmondta: Kiss Zoltán az elmúlt években az AH-nál, annak jogelődjénél, a Nemzetbiztonsági Hivatalnál, valamint a BM-nél gyakorlati és szakmai munkát is végzett. Több kormányon átívelően látta, hogy működik a titkosszolgálatok irányítása.

Tasnádi László kitért arra is: lehet olyat hallani, hogy a 34 éves Kiss Zoltán "túl fiatal" lenne. Erre reagálva azt mondta: a titkosszolgálatokban "már csak mutatóban" vannak öregek. Így a fiatalság nem akadály - tette hozzá. Kiemelte: a titkosszolgálati munkát egy "szakmai munkának" gondolják, és Kiss Zoltán az elmúlt 5 évben bizonyította szakmai alkalmasságát.

Kiss Zoltán a nyílt ülés keretében a sajtó előtti bemutatkozásában elmondta: 2005 óta teljesít hivatásos szolgálatot. Részt vett az AH jogelődje, a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája munkájában. A BM-ben a védelmi és nemzetbiztonsági koordinációs tevékenység különböző területein dolgozott, a tárca rendészeti államtitkárságának rendészeti koordinációs főosztályának vezetője is volt. Május 16-a óta az AH szervezeti átalakítása érdekében szükséges feladatok koordinálásáért, végrehajtásuk biztosításáért felel miniszteri biztosként - tette hozzá. Kiss Zoltán részletes életrajzát, vezetői terveit azonban csak zárt ülés keretében kívánta ismertetni. Így - kérésére - pár perc után a nyilvánosság kizárásával folytatódott az AH főigazgató-jelöltjének meghallgatása.

Göbölös László dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi főigazgatója maga kérte felmentését beosztásából, és a miniszterelnök 2015. március 15-ei hatállyal mentette fel. Azóta Földes Gyula, az AH főigazgató-helyettese irányítja a szervezetet.