Meghalt Máté László MSZP-alapító

Hatvanhét évesen halt meg a párt egykori alapítója, képviselője.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 11. vasárnap, 21:59
Fotó: parlament.hu

Az MSZP megrendülten értesült arról, hogy életének 67. évében elhunyt Máté László, a párt egykori alapító tagja. Az MSZP pénztárnokaként, a párt alelnökeként és országgyűlési képviselőként szolgálta a baloldal értékeit, és az ország érdekeit - idézi az Index az MSZP bejegyzését.

Az MSZP őszinte részvétét fejezi ki Máté László családjának.

A hírportál a parlament honlapján szereplő önéletrajz alapján felidézi, hogy Máté 1952. január 24-én született Budapesten. 1970-ben belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba. 1989-ben tagja lett a Magyar Szocialista Pártnak, a Budapest X. kerületi szervezet alapító elnöke. 1990 májusában, az MSZP II. kongresszusán a párt pénztárnokává választották, ezt a megbízatást 1994-ig látta el. Az 1994. évi országgyűlési választásokon az MSZP országos listájának huszonhatodik helyéről szerzett mandátumot. 1994-től az MSZP alelnöke lett, az 1996. évi tisztújító kongresszuson már nem jelöltette magát.


 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.08.12 08:28

Mintha a rendszerváltást és a NATO EU-ba lépést is az MSZP vezérelte volna le, valamint a jobboldal kapitulált sztálinnak, az ország háboru utáni ujjáépítését a romokból a baloldal végezte , a jobboldal is párttagokból vedlett át, az igaz, hogy a baloldal rendszerük világpolitikaban megbukott, de korántsem minden fekete fehér, jobboldali gyülölködők hivatalból hazudnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2019.08.11 22:07

"Szolgálta a baloldal értékeit" - ja, hisz pénztáros volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html