Sas József vasárnap hajnalban hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estet írt és adott elő.

Sas József 1939-ben Békéscsabán született. 1957-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött. 1958-tól tagja volt a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak.

1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985-2010 között igazgatója is volt. 2010 után magánszínházat működtetett a Fészek Művészklubban. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estet írt és adott elő - írja az atv.hu.

Sas Józsefet januárban szállították kórházba koronavírus miatt, állapota egy héttel ezelőtt fordult rosszabbra.

A művész 2018 novemberében bejelentette, hogy - egészségi állapotára hivatkozva - valamennyi további 2018-as szereplését lemondja. A humorista 2019 januárjában kétoldali agyvérzést kapott a thaiföldi nyaralásuk alatt. Először a phuketi kórházban ápolták, majd március elején hozták haza. Először a János kórházban kezelték, később pedig egy rehabilitációs központba szállították. Agyvérzése után sokáig volt kórházban, de jó ideje már otthon lábadozott - írja a 24.hu.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport