Meghátrált a magyar település

Mégsem büntetik a padon ülést a Pest megyei Kakucson.
Csernátony Csaba, 2017. április 20. csütörtök, 07:30
Fotó: Napi.hu

Visszavonják a szokatlanul szigorú, az 1 órát meghaladó padon ülést 5-150 ezer bírsággal sújtó rendeletet a Pest megyei Kakucson - derült ki az RTL Klub szerdai híradójából.

A csatorna még kedden arról számolt be, hogy a Pest megyei Kakucson akár 150 ezres büntetést kockáztat az, aki egy napon belül több mint 1 órát tölt ülve a település buszmegállóiban lévő padokon, úgy, hogy nem a buszra vár. Erről szólt ugyanis a helyi önkormányzat egyik idén hozott rendelete.

A csatorna szerdai híradójában Molnár Noémi, az Utcajogász Egyesület jogásza azt mondta, hogy az 1 órát meglahadó padon ülést 5-150 ezres bírsággal sújtó rendelet megalkotásával az önkormányzat túlterjeszkedett a joglakotási hatáskörén és a szabály ellentétes az alaptörvénnyel.

A kakucsi önkormányzat képviselője Kakucsi-Csernák Zoltán a padbírságról azt mondta, hogy az italozás visszaszorítása miatt volt szükség a rendeletre. Egyúttal jelezte, ha alapjogokat sért a rendelet, akkor vissza fogják vonni. Az italozás azonban egyébként sem jó indok a rendeletre, mivel azt eleve tiltja egy másik szabály. A kakucsi jegyző szerint pedig nincs gond a rendelettel. Ugyanakkor a jogi bizottság elnöke később közölte, hogy visszavonják a rendeletet. Így a jövőben akkor is lehet órákig üldögélni a kakucsi padokon, ha valaki nem a buszra vár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kukac@kukac.eu, 2017.04.20 07:49

Ez csak reklámfogás. Én véletlenül tudom, merre is van Kakucs, de hányan vannak, akik most hallottak először róla?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html