Meghökkentő adatok az állami földeladásokról

Az állami földeladásokról közölt adatokat Sallai R. Benedek LMP-s politikus; a nyertesek négy-öt jól körülhatárolható csoportba tartoznak.
Napi.hu, 2016. január 30. szombat, 11:49

Az eddig elkelt 130 ezer hektár állami földterület csaknem kétharmada fideszes politikusok, családtagjaik és bizalmasaik, illetve egykori állami gazdasági vezetők, agrár-nagyvállalkozók kezére került. - írja a mai Népszabadság.

Az LMP-s Sallai R. Benedek által nyilvánosságra hozott eredmények szerint a meghirdetett 180 ezer hektárból eddig mintegy 130 ezer hektár kelt el, 1 millió 300 ezer forintos hektáronkénti átlagáron.

A nyertesek négy-öt jól körülhatárolható csoportba tartoznak. A leglátványosabb a "politikaközeliek"­ csoportja - idesorolhatók a miniszterelnök családtagjai és bizalmasai, fideszes politikusok és rokonaik, barátaik -, hozzájuk a ténylegesen eladott földek mintegy 30 százaléka került, jellemzően 100 hektárnál nagyobb darabokban. A rekorder Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és családja, ők 1391 hektárt vásárolta fel.

További részletek a napilapban olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2016.01.30 18:16

@megalodon: Csak annyit igerj meg, hogy majd lekapcsolod a villanyt :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2016.01.30 18:06

Gyerünk gyerünk most kell lopni kaszálni harácsolni 2017 ig az EU.-s pénzeket is ki kell pályáztatni és még ennek a kormányzatnak a végéig ami 2019 ki is kell az összes pénzt fizetni..

Utána már nem lesz semmi csak vákuum se pénz se föld se orvos se nővérke !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html