Meghosszabbítanák a kilakoltatási moratóriumot

Meghosszabbítaná április 30-ig a kilakoltatási moratóriumot a Kereszténydemokrata Néppárt - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 24. kedd, 17:16
Fotó: Napi.hu

A Harrach Péter KDNP-frakcióvezető, Hollik István és Szászfalvi László országgyűlési képviselők által jegyzett törvényjavaslat értelmében november 15-től április 30-ig tartana a moratórium abban az esetben, ha a kötelezett magánszemély.

Eddig ez az időszak december 1-től március 1-ig tartott.

A változtatás célja a javaslat indoklása szerint, hogy a lakóingatlanukat elveszítő adósok - illetve az önkormányzat jegyzője - számára a lakhatás biztosítására több idő álljon rendelkezésre.

Indokoltnak tartják emellett a javaslat benyújtói, hogy a téli időszakon túl a hűvös őszi, tavaszi időszakra is kiterjedjen a kilakoltatási moratórium.

A rendelkezést a hatálybalépése napján folyamatban lévő azon végrehajtási eljárásoknál is alkalmazni kell, amelyeknél a lakóingatlanok kiürítésére a módosítás hatálybalépésének napján még nem került sor.

A mihamarabbi alkalmazhatóság érdekében a törvényjavaslat a kihirdetését követő napon hatályba lépne - olvasható az Országgyűlés honlapján közzétett javaslatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vctor, 2017.10.24 19:20

had éljenek még többet ingyen a rézbőrűek..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html