Megint eltűnt egy kisvárosnyi magyar

Az előzetes adatok szerint 2018 januárjában közel azonos számú gyermek született, mint egy évvel korábban. A halálozások száma jelentős mértékben, 24 százalékkal visszaesett a kiugróan magas 2017. januári értékhez képest. Ennek következtében 2018 első hónapjában a természetes fogyás feleakkora, 3553 fő volt, 3568-cal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.
Szepesi Anita, 2018. március 23. péntek, 09:15
Fotó: Pixabay

Januárban 7738 gyermek született, ami közel azonos (10-zel kevesebb) az egy évvel korábbi születésszámmal. Az elhunytak száma 11 291 fő volt, ami az előző év januári kiugróan magas bázishoz képest jelentős, 24 százalékos csökkenést jelent, számszerűen 3578-cal kevesebben haláloztak el a KSH szerint.

A halálozások számának jelentős visszaesése következtében a természetes fogyás a 2017. januári 7121-hez képest 50 százalékot mérséklődve 3553 fő volt.

A házasságkötések száma 2,6 százalékkal csökkent, az 1460 anyakönyvezett frigy 39-cel kevesebb volt az előző év januárinál.

Ezer lakosra 9,3 élveszületés és 13,6 halálozás jutott. Az előbbi azonos, az utóbbi 4,3 ezrelékponttal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban, ennek eredményeként a természetes fogyás az előző év januári érték felére, 4,3 ezrelékre csökkent.

2018 első hónapjában ezer élveszületésre 2,2 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,1 ezrelékpontos javulás az előző év azonos hónapjához képest. A házasságkötési arányszám 1,8 ezrelékes értéke megegyezett a 2017. januárival.

A migrációval párosulva a népesség fogyás súlyos gondokat okozhat az országban - ahogy arról a Napi.hu részletesen írt.

 

Kiürül az ország - kell emiatt aggódni?

Elvándorlás szempontjából Magyarország esete nem kiugró, ám a gyorsuló migráció a csökkenő népességgel együtt aggasztó képet mutat és egyre éleződő vitákat eredményez. A migráció problémája pedig úgy tűnik, hosszabb távon fennmarad, amelyre hisztériakeltés helyett higgadt szakpolitikai intézkedésekkel kellene reagálni - vélték szakértők a Millennium Intézet csütörtöki konferenciáján.

 

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.03.23 12:30

A születésekből vajon hány százalékot tesznek ki a rejtett erőforrások, 50,60,70%-ot?Szóval sokkal rosszabb a helyzet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.03.23 12:13

Ez hazaárulás !

Az emberek ahelyett, hogy élnének inkább áruló módon meghalnak, csakhogy Őfelségét V. Iktort rossz színben tüntessék fel a hanyatló, dekadens nyugat előtt. És nem is szaporodnak !
Én egy újabb Békemenetet javaslok ahol nyugdíjasokat még egy utolsó erőfeszítésre sarkallva szaporodásra biztatnának. Kék tablettákat osztogatva nekik, mert a fiatalok nem hajlandók erre. Csak az a ki....szott facebook megy állandóan, meg az instagramm és a többi hülyeség amit tudjuk ki ( Gyuribácsi aki nem tudná esetleg ) terjeszt/ csempész be az országba a Nemzeti Keresztény Kormány megbuktatására az NGO-knak álcázott fizetett ügynökei által..... és a dugásra már nem marad idő meg erő sem. A Twittert is úgy csempészik be osztrák búvárok a Fertő tavon átúszva....Pfujjjj....liberálbolsevik aknamunka ez is....Ez nem volt szép Gyuribácsi !

Ja és büntetni mindenkit aki óvszert forgalmaz sőt azokat is akik birtokolnak. Ugyanúgy mint a kábszer használatot !
Majd megtanulják a k....va kölkök a regulát !

Hajrá Magyarország ! Hajrá magyarok !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html