Megint faragtak Matolcsy csodafegyverén

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) módosítja növekedési hitelprogramjának feltételeit, a változtatások a részletszabályokat tartalmazó terméktájékoztató kidolgozását követően, várhatóan 2014. május 1-jén, illetve június 1-jén lépnek életbe - közölte a jegybank az MTI-vel, kedden.
Inforádió, 2014. április 8. kedd, 14:31
Fotó: Napi.hu

A változtatások között szerepel például, hogy a forgóeszközhitelek maximális futamideje 1 évről 3 évre emelkedik, lehetővé válik a faktoring finanszírozása és a beruházási hitelek lehívásának végső határideje fél évvel kitolódik.

Az MNB közleménye szerint a jegybank a növekedési hitelprogram (nhp) elindítása óta törekszik a program üzleti feltételeinek finomhangolására annak érdekében, hogy a hitelpiaci zavarokkal leginkább érintett kis- és középvállalkozói (kkv) szektor minél több szereplője be tudjon kapcsolódni a programba. Az első negyedévben a jegybank a hitelintézetektől és az üzleti szféra képviselőitől több változtatási javaslatot is kapott, ezeket mérlegelve döntött a módosításokról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.08 22:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html