Júniushoz képest nagymértékben nőtt (67 százalékról 73 százalékra) a munkahelyükre bejárók száma, miközben a távmunkában dolgozók száma ezzel párhuzamosan csökkent (20 százalékról 14 százalékra). Kissé mérséklődött az állásidejüket töltő foglalkoztatottak (nem dolgozó, de az alapbérét megkapó dolgozók) aránya is (3 százalékról 2,5 százalékra), míg a fizettet szabadságon lévők száma (közel 1,5 százalék) nem változott. Ugyanakkor 2 százalékponttal nőtt a részállású munkavállalók száma, mely így már elérte a foglalkoztatottak 9 százalékát. Csökkent ugyanakkor a fizetés nélküli szabadságot töltők aránya (1,5 százalékról 0,4 százalékra). A felmondási idejüket töltők súlya 0,4 százalék - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss, 1000 fő megkérdezésével

A felmérésből kiderült, hogy leginkább a vezetők és a szakmunkások járnak be. (87 százalék, illetve 91 százalék), de a vállalkozók és diplomások annyira nem tértek vissza a munkahelyükre: 61 százalék és 63 százalék tette csak ezt meg. Távolról jellemzően a diplomások dolgoznak, 30 százalékuk volt otthon.

A vállalkozók körében nagy az állásidejüket töltők súlya (17 százalék), míg fizetett szabadságon főleg a vezetők vannak (5 százalék). Rendkívül magas arányban vannak részmunkaidős foglalkoztatottak a betanított és a szakmunkások körében (24 százalék), de 15 százalék a részmunkaidős foglalkoztatás az egyéb szellemi foglalkoztatottaknál is.