Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétfő reggeli adatok szerint a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 24 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti.

Jelenleg 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen.

A központi tájékoztató oldalon feltüntetett mintavételi szám olyan elképzelhetetlenül alacsony (8946), hogy csak hibás adatként tudjuk elképzelni, így a belőle számított pozitivitási arány (62,54 százalék) is hibás lehet. A számokra vélhetően az operatív törzs magyarázatot ad a mai tájékoztatón.

Frissítés:

A hétfői operatív törzsön Müller Cecília megerősítette a honlapon reggel közölt mintavételi adatot, ami alapján a marad a rémisztő, 62,54 százalékos pozitivitási arány.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható - olvasható a kormányzati portálon.